sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Vanilla CupCakes (Vaniljamuffinssit)


Käytän melkein aina sitä yhtä ja samaa muffinssiohjetta (hiukan itseni muuntelemana), minkä avulla tein jo 13 vuotiaana muffinsseja tunkkaisessa kotitalous-luokassamme yläasteella. Se vain toimii niin hyvin :D Nämä muffinssit ovat tehty ihan yksinkertaisesti niin, että lisäsin vaniljauutetta perusohjeeseen ja tein kuorrutuksen, jossa on vaniljaa. Jos sinulta ei uutetta löydy, niin sen voi toki korvata myös vaniljasokerilla. Maku on kuitenkin niin erilainen, että kannattaa yrittää löytää puhdasta uutetta (ei sitä Dr. Oetkerin!). Sitä saa Suomesta kai esim. luontaistuotekaupoista, muualta maailmasta ihan normaaleista ruokakaupoista :D Kuorrutuksen ohje on ihanasta Browneyedbaker- blogista täältä.

12 kpl

100g margariinia
3,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2,5tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1dl maitoa
2 kananmunaa

Kuorrutus:

227g voita (suolaamatonta)
6dl tomusokeria
1rkl vaniljauutetta

1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi.

2. Lisää munat yksitellen, huolellisesti vatkaten. Lisää vaniljauute.


3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

4. Jaa taikina muotteihin ja paista 200 asteessa 15min.

5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöisen voin joukkoon tomusokeri vähitellen. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorruttamista.

2 kommenttia:

  1. Tänään tein ystäville näitä muffinsseja, ja koristelin tietenkin pinkillä kuorrutteella, ystävänpäivän kunniaksi. Oli oikein hyviä, omaan makuuni hieman liian makeita, ensi kerralla laitan vähemmän sokeria. Kiitos ohjeesta! :) -Minttu

    VastaaPoista
  2. Kiitos, että jaksoit kommentoida, on aina kivaa saada palautetta! Mukava, että tykkäsit ohjeesta, ystäväsi olivat varmasti tosi kiitollisia kivasta eleestä! :)

    VastaaPoista